Često postavljena pitanja

Bez provizije uplate možete izvršit i na sljedeći način:

  • putem trajnog naloga kod poslovne banke u kojoj imate otvoren račun
  • na blagajni Javnog Komunalnog poduzeća d.o.o. Tomislavgrad
  • putem korištenja usluga mobilnog i/ili elektronskog bankarstva

Sistematsku (redovnu) kontrolu vode za piće vrši Zavod za javno zdravstvo Hercegbosanske županije tako što svakog mjeseca uzima uzorke sa različitih mjesta iz vodovoda JKP-a d.o.o. Tomislavgrad.

Ova pojava ne utiječe na zdravstvenu ispravnost vode za piće. Voda je bjeličasta kada u nju dospije zrak u vidu mjehurića. Koristeći stručnu terminologiju to je „dispergovani zrak“. Mjehurići zraka izlaze iz čaše vode za tridesetak sekundi, tako da se voda potpuno izbistri. Primjeti se da se voda „izbistrila“ od dna ka vrhu, što je potveda da mjehurići zraka isplivavaju iz vode.

Ponekad se dogodi da je voda na slavinama potrošača zamućena. Ova pojava je karakteristična za stare instalacije od pocinčanih cijevi. Talog najčešće sadrži sjedinjenja željeza crvenkaste do žućkaste boje. Moguće je također da se ponekad u vodi pojavi zamućenje od taloga iz cijevi ili zemlje. Izvorska voda nije apsolutno čista, pa se vremenom u cijevima formira talog zbog čega se povremeno vrši ispiranje rezervoara i vodovodnih cijevi. Nakon ispiranja moguće je da se na kratko na slavini pojavi zamućenje. Postoji također mogućnost da nakon pucanja cijevi i kvara, u instalacije prodre zemlja. Nakon otklonjenja kvara moguće je da se nekada na slavini pojavi zamućenje. U svakom slučaju, kao posljedice naprijed navedenih situacija, mutnoća vode na slavinama ne može trajati dugo. Potrebno je pustiti da oteče voda koja se treba za kratko vrijeme potpuno izbistriti i onda je spremna za korištenje.

„Crni“ priključak možete anonimno prijavit na broj telefona 034/206-259 ili putem Emaila: jkp.tomislavgrad@tel.net.ba

Sve korake za priključenje na vodovodnu mrežu možete pogledati na web stranici poduzeća ili doznati pozivom na broj 034/206-260