Temeljem članka 17. Odluke o vodovodu i kanalizaciji br. 01-02-1194/12. direktor Javnog komunalnog poduzeća d.o.o. Tomislavgrad donio je

 

ODLUKU O UVOĐENJU PRIVREMENE MJERE O RACIONALNOJ POTROŠNJI  PITKE VODE U VODOVODU

 

            Zbog izrazite suše i nestašice vode na izvorištima Vodovoda Ostrožac, Vodovoda Duvanjsko polje, Vodovoda Brišnik  i Vodovoda Šuica obavještavaju se svi korisnici vode s područja  grada Tomislavgrad, te naselja Kola, Bobare, Kovača, Tubolje, Omerovića ,Stipanića, Podgaja i Jošanice, kao i Mokronoge, Kuk,  Lug, Sarajlije, Letka, Vedašić,  Oplećani, Srđani, Mandino Selo, Lipa, Kongora, Borčani, Omolje, Seonica, Brišnik, Cebara, Mrkodol i  Šuica (Centar, Miočevo Selo, Bogdašić i Galečić) da od danas 16.08.2022. godine,  ograničeno koriste potrošnju vode tj. samo za piće i osobnu higijenu.

Nivoi  podzemnih voda uslijed dugotrajne suše su  niski i neracionalna potrošnja i nastavak suše može dovesti i do uvođenja mjera redukcije te vas pozivamo na štednju utroška vode.

            Zabranjuje se korištenje pitke vode iz vodovoda za zalijevanje vrtova, okućnica i njiva i ostalu neosobnu upotrebu!

            Provedbu poštivanja ove odluke će vršiti ovlaštene  osobe  uz stalnu kontrolu zabrane na svim navedenim mjestima . Odluka se primjenjuje do daljnjeg.

            Ukoliko se kontrolom utvrdi da se potrošači ne pridržavaju mjera štednje vode, protiv istih biti će podnesena prijava i pokrenut će se zakonski  postupak, sukladno čl. 31. Odluke o vodovodu i kanalizaciji, a istovremeno će biti isključeni s vodovodnog sustava.

Molimo stanovnike da ukoliko primijete kršenje ove Odluke da isto prijave na telefone broj:  034 206 260 i 034 352 174  u Javnom komunalnom poduzeću d.o.o. Tomislavgrad ili komunalnom inspektoru u Općini Tomislavgrad.

Zahvaljujemo na suradnji.

Dostaviti:

  • Radio Tomislavgrad,
  • Web portali iz Tomislavgrada,
  • Oglasna ploča JKP i web stranica JKP Direktor
  • Pismohrana, ovdje.              Nikola Krstanović, mag.oec.

 

 

Prilog: Odluku o uvođenju privremene mjere o racionalnoj potrošnji pitke vode u vodovodu